суботу, 29 вересня 2012 р.

Власний Біг-Бен стане прикметою Харкова

Власний Біг-Бен, що відтворює форму знаменитого баштового годинника у Лондоні, з'явиться у Харкові.
Про це кореспондентові УКРІНФОРМу розповіли у прес-центрі Харківського національного економічного університету.
"Годинник, що нагадує лондонський, буде встановлено на башті навчального корпусу університету, що будується, розташованого у центральній частині міста. Корпус заввишки 30 метрів почали будувати восени 2011 року. На сьогодні зведено каркас восьмиповерхової будівлі, і на її даху встановлено металеву опору для майбутнього годинника", - зазначили у прес-центрі.
Цей годинник, як задумано, матиме підсвічування, щоб хвилинна і часова стрілки було видно здалеку. Вдень годинник відбиватиме час кожні 15 хвилин. Комп'ютерні технології забезпечать точний хід механізму.
Новий корпус, як розповіли у відділі капітального будівництва вузу, буде здано в експлуатацію у 2013 році, до 23 серпня - Дня міста. Будівництво здійснюється за рахунок власних коштів університету, загальний кошторис перевищує 40 млн грн. Площа новобудови - 5 тис. кв.м.
Майбутній Біг-Бен поповнить список прикмет Харкова, куди, між іншим, входять будівля Будинку державної промисловості (Держпром), збудованого наприкінці 20-х років минулого сторіччя у стилі конструктивізму (загальний малюнок будівлі нагадує нотний запис "Інтернаціоналу"), і одна із найбільших у Європі площа Свободи, неподалік якої розміщено
Харківський національний університет ім. Каразіна, заснований у 1804 році.
Світлана Лігостаєва, ХАРКІВ. 29 вересня 2012 року.
http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1759191

1 коментар:

Коментувати: