неділю, 23 вересня 2012 р.

Сенат США ухвалив резолюцію із закликом звільнити Тимошенко

Сенат США ухвалив Free-Tymoshenkoрезолюцію, що закликає звільнити екс-прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко.

Про це в суботу повідомила газета Конгресу США The Hill.

«У 3:30 ранку в суботу Сенат одноголосно усним голосуванням ухвалив понад 40 законопроектів і резолюцій перед закриттям з приводу листопадових виборів. Повний список прийнятих законопроектів і резолюцій включає ... резолюцію S.Res. 466, що закликає до звільнення з в'язниці колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, з внесеними правками», - інформує видання.

Проект резолюції S.Res. 466, внесений 17 травня цього року сенатором Джимом Інхофом (Jim Inhofe), був розглянутий сенатським комітетом з міжнародних справ у середу. У тексті резолюції, внесеної після цього на розгляд Сенату, зокрема зазначається: «закликав уряд України звільнити Тимошенко, щоб забезпечити її своєчасний доступ до медичної допомоги, а також провести жовтневі парламентських вибори чесно і прозоро, у відповідності до стандартів ОБСЄ».

Резолюція S.Res. 466 відноситься до категорії так званих звичайних (простих) резолюцій, які кожна з палат Конгресу США (Сенат і Палата представників) можуть приймати окремо. Прості резолюції відображають позицію однієї з палат з того чи іншого питання. При цьому такі документи не вимагають ані схвалення іншою палатою, ані підпису президента, і не мають сили закону.

Наталія Костіна, ВАШИНГТОН. 22 вересня 2012 року.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/senat_ssha_uhvaliv_rezolyutsiyu_iz_zaklikom_zvilniti_timoshenko_1757624

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: