неділю, 23 вересня 2012 р.

300-річну грушу на Одещині охоронятимуть як ботанічну пам’ятку

На розгляд до Одеської обласної ради надійшло клопотання тутешнього Державного управління охорони навколишнього природного середовища щодо оголошення ботанічною пам’яткою місцевого значення дерева-груші у с. Адамівка Іванівського району Одеської області.

Про це кореспондентові УКРІНФОРМу повідомили в прес-службі облради.


“У науковому обгрунтуванні Київського еколого-культурного центру зазначено, що на території України ця груша є найстарішим екземпляром даного виду дерев, має вік близько 300 років, діаметр на висоті 1,5 м – 4,12 м. Такі характеристики дерева дозволяють внести його до категорії вікових або стародавніх дерев, які мають не лише історико-культурну та естетичну, а й велику наукову цінність як генетичний фонд”,- зазначає джерело

Згідно зі ст. 53 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» рішення про організацію чи оголошення територій та об'єктів природно-заповідного фонду місцевого значення та встановлення охоронних зон територій та об'єктів природно-заповідного фонду приймається Верховною Радою Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими радами.

Зазначений проект рішення підготовлено до розгляду на найближчій сесії Одеської обласної ради. Цілком імовірно, що

“Груша Адамівська” стане ботанічною пам’яткою природи місцевого значення.

Володимир Новак, ОДЕСА. 23 вересня 2012 року.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1757614

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: