пʼятницю, 28 вересня 2012 р.

Вчені висловили сумнів у користі риб'ячого жиру для поліпшення здоров'я серця

ЖирДослідження вчених ставить під питання ефективність добавок Омега-3 для поліпшення здоров'я серця.

Результати дослідження були опубліковані в Журналі Американської медичної асоціації, повідомляє eurolab.ua.

"Вчені проаналізували близько 20 досліджень за участю майже 70 000 чоловік, серед яких було багато пацієнтів із захворюваннями серця. Висновки вчених говорять про те, що додання Омега-3 жирних кислот у раціон не знижувало ймовірності виникнення серцевого нападу або інсульту", - говориться у повідомленні.

Багато людей приймає капсули риб'ячого жиру, щоб отримати Омега-3 жирні кислоти. Але не всі Омега-3 людина отримує з риб'ячого жиру, цей компонент також можна отримати і з інших продуктів.

У дослідженні не вдалося показати вигоду від вживання жирних кислот Омега-3 для людей з хворобою серця. Проте Американська асоціація серця, як і раніше, рекомендує, щоб всі дорослі люди вживали, принаймні, 200 грамів риби на тиждень, а люди із захворюваннями серця - близько 1 грама на день двох типів Омега-3 жирних кислот (EPA і DHA), переважно з жирної риби.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1758865

2 коментарі:

  1. Не дає користі, але й не завдає шкоди!

    ВідповістиВидалити
  2. в користі риб'ячого жиру для поліпшення здоров'я ніхто не сумнівається, а серце можна підтримати по-іншому

    ВідповістиВидалити

Коментувати: