вівторок, 18 вересня 2012 р.

Метеорити–обманщики можуть показати у космосі «органічне життя» там, де його немає

Метеорити, які Метеорит-3-2падають в атмосферу далеких планет, можуть збільшити концентрацію органічних газів у їх оболонках, що дає змогу зробити незвичайний висновок про присутність на них життя. Дослідження на цю тему опублікував он-лайн журнал Planetary and Space Science.

В останні роки астрономи виявили сотні планет за межами Сонячної системи. Багато із них лежить у межах заселених зон – областей навколо їх батьківських зірок, де досить тепло для того, щоб на поверхнях планет могла існувати рідка вода, що значно збільшує шанси на знаходження на далеких світах життя у тих формах, в яких воно нам відоме.

Разом з тим, стверджують вчені, при дослідженні таких планет треба враховувати ряд чинників. Зокрема, якщо вони знаходяться у запилених зонах космічного простору, то шанси виявлення на них органічних газів вищі, ніж у «чистих» частинах Всесвіту. Причина проста – їх частіще бомбардують пришельці-метеорити, що є космічним сміттям.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/meteoriti__obmanshchiki_mogut_pokazati_u_kosmosi_organichne_gittya_tam_de_yogo_nemae__1756235

Метеорит-2-2

1 коментар:

Коментувати: