вівторок, 25 вересня 2012 р.

Китайські туристи в Криму "п'яніють без вина" - огляд інтернет-ресурсів

ВиноКитайські туристи в Криму "п'яніють без вина". Спогадами і певним культурним шоком від відвідання України самі туристи діляться на сайті caijing.com.cn.

Огляд їх вражень на прохання УКРІНФОРМу провів наш позаштатний кореспондент Роман Хівренко.

"Тут, на Чорному морі, чим можна займатися? Пити вино і ще раз пити вино. Втім, від Чорного моря, різномаїття квітів і спекотного сонця п'янієш і без вина", - захоплюється один з китайських "першопроходців".

Кількість туристів з Азії на кримських курортах поки ще не така велика. Однак, Чорне море, як і вся Україна, є для них відкриттям і "далекою екзотикою".

За їх мірками, життя в українських містах дуже розмірене. "У денний час багато людей просто сидить на вулицях", - зазначають мандрівники з Піднебесної, де міське життя, як правило, швидше нагадує мурашник. Прогулянки вулицями, як здалося китайцям, є улюбленим заняттям українців. При цьому азіатські гості особисто пересвідчилися, що під час прогулянок серед приголомшуючих кримських пейзажів час летить швидко і непомітно. Будь-яка дачна ділянка потопає у великій кількості фруктових дерев і чагарників троянд. Однак близько підходити не варто, оскільки за кожними воротами криється сторожова собака, застерігають очевидці. "Насправді це розкішне сільське життя", - не приховує емоцій турист. Це й справді так, адже подібний літній будиночок з трояндами і садом навряд чи дозволить собі навіть дуже спроможний житель перенаселеної Піднебесної.

Туристи захоплюються тим, що навіть вночі на набережній Ялти можна купити безліч цікавих дрібничок, подивитися вистави вуличних співаків і танцюристів, оцінити картини місцевих художників. Коли ж відпочинок на пляжі приївся, а місто все стоптане, допитливий іноземець може виявити безліч інших способів приємного проведення часу. Можна поїхати побачити знамените Ластівчине гніздо або піти у похід в гори, які буквально оточують кримські міста.

За відгуками китайських мандрівників, якщо хочеться привнести у подорож Україною більше романтики, варто обов'язково побувати у Києві і прогулятися Андріївським узвозом, з його українським культурним колоритом і "величезною картинною галереєю просто неба". Тут, у серці столиці "майже кожний другий будинок - храм", захоплюється китайський турист.

На думку азіатських гостей, більшість українців дуже привітні, хоча представники правопорядку залишили у туристів не найприємніше враження. При цьому мандрівники радять своїм співвітчизникам при поїздці в Україну завчасно обзавестися перекладачем зі знанням російської мови, який попутно міг би взяти на себе роль провідника.

3 коментарі:

  1. Вони п'яніють без вина, а ми тверезішаємо від цін!

    ВідповістиВидалити
  2. А что, крымское вино имеет давние традиции, специальные виноградники созданы, это надо ценить. А приветливость украинцев отмечают большинство иностранных туристов. Хотя трудно представить, в какой стране отвернутся от иностранного туриста...

    ВідповістиВидалити
  3. Спочатку китайські туристи захоплюються, а потім приїжджають жити... назавжди...

    ВідповістиВидалити

Коментувати: