середу, 26 вересня 2012 р.

Росія незаконно нарощує військову присутність у Південній Осетії - Саакашвілі

Російська Федерація незаконно нарощує stop-russia-3-2військову присутність на території самопроголошеної республіки Південної Осетії, що може бути зовнішньою загрозою грузинській демократії.

Про це заявив
президент Грузії Михайло Саакашвілі, звертаючись до учасників загальних дебатів на 67-ій сесії Генеральної Асамблеї в Нью-Йорку, передає Центр новин ООН.

"Місія спостерігачів Європейського Союзу щойно оголосила, що російські війська незаконно нарощують військову присутність на окупованій території Грузії, на колишній території Південної Осетії, що знаходиться в межах міжнародний визнаних кордонів Грузії", - заявив він.

Cаакашвілі також вказав на масштабні військові навчання російської армії на Північному й Південному Кавказі напередодні парламентських виборів у Грузії, що відбудуться 1 жовтня.

Президент Грузії додав, що наразі Росія стягує туди військову силу і наступальні озброєння. Він назвав рішення про проведення навчань "провокаційним і безвідповідальним".

"Неможливо уявити собі більш провокаційного і безвідповідального підходу, ніж стягувати військові сили під час такого критичного моменту в демократичному житті кожної країни", - заявив Саакашвілі, закликавши міжнародне співтовариство "заявити в один голос проти цих погроз і підтримати наші незалежні демократичні інституції".

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: