суботу, 15 вересня 2012 р.

Каліфорнійська "Долина смерті" визнана найспекотнішим місцем у світі

Рекорд з найвищої зареєстрованої у світі температури повітря тепер належить розташованому в Каліфорнії (США) національному парку "Долина смерті", а не лівійському місту Ель-Азізія, як вважалося раніше.

Про це повідомила Всесвітня метеорологічна організація (ВМО), передає Центр новин ООН.


"Група експертів Всесвітньої метеорологічної організації дійшла висновку, що зафіксоване рівно 90 років тому в Ель-Азізії,
Лівія,
рекордне значення найвищої температури є недійсним через помилку у вимірюванні температури. Ця заява базується на результатах дослідження, проведеного в небезпечних умовах у ході лівійської революції 2011 року", - повідомляє ВМО.
Наразі зареєстрований 90 років тому в Лівії температурний рекорд "є недійсним", а офіційний статус найспекотнішого місця у світі присвоїли американському національному парку "Долина смерті".

Тривалий час у численних джерелах світовим рекордом найвищої температури на Землі вважався показник у 58 градусів за Цельсієм. Це значення температури було зафіксоване в місті Ель-Азізія приблизно за 40 км на південний захід від Тріполі 13 вересня 1922 року. Проте в період 2010-2011 років спеціальна міжнародна група експертів Комісії ВМО по кліматології провела ретельне дослідження старого світового рекорду й визнала результати цього виміру недійсними.

Таким чином, за оцінкою ВМО, температуру в 56,7 градуса за Цельсієм, зареєстровану 10 липня 1913 року в районі Грінленд-Ренч ("Долина смерті"), штат Каліфорнія, слід офіційно вважати найвищою температурою, зареєстрованою на Землі.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1755805

1 коментар:

  1. Дивно, що найвища температура була зафіксована на початку ХХ ст... Як такі показники можна притягнути до проблеми глобального потепління...

    ВідповістиВидалити

Коментувати: