середу, 19 вересня 2012 р.

Смайлик відзначає своє 30-річчя

СмайликВинахідником смайлика у сучасному значенні цього слова став професор комп'ютерної школи американського університету Карнегі - Меллон у Піттсбургу (США) Скотт Фалман, який у 1982 році придумав цей значок як інструмент, який може допомагати користувачам інтернету передавати свої емоції. Вперше смайлик був використаний 19 вересня 1982 року у повідомленні самого професора, яке мало такий вигляд.

Спочатку ідеєю С.Фалмана користувалися лише співробітники університету, проте незабаром смайлик поширився і в інших наукових і учбових закладах. «Це було приголомшливо – стежити за тим, як з крихітного повідомлення на моніторі, яке я придумав за десять хвилин, виникає явище, що поширилося по всьому світу», – зізнався одного дня С.Фалман.

Протягом останніх п'яти років у день народження смайлика комп'ютерна школа у Піттсбургу вручає нагороду Smiley Award, яка присуджується за видатні нововведення, що дозволяють удосконалити спілкування за допомогою комп'ютерної техніки. Винахіднику забавних і корисних значків нині 64 роки, він продовжує працювати в університеті Карнегі - Меллон.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/smaylik_vidznachae__svoe__30_richchya_1756610

3 коментарі:

Коментувати: