середу, 26 вересня 2012 р.

Двісті безкоштовних велопарковок створять у Києві восени

ВелоЦієї осені у Києві з'явиться 200 безкоштовних велосипедних стоянок.

Відповідне розпорядження підписав голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов, повідомляє прес-служба КМДА.

Згідно з документом, велопаркінги на 10 місць «Київтранспарксервіс» облаштує біля Музею національної архітектури та побуту України (вул. ак. Заболотного), біля станцій метро «Позняки» і «Харківська», біля входу у Національний ботанічний сад ім. Гришка та на площі перед Палацом спорту.

Велосипедні стоянки на 6 місць також облаштують біля Національної бібліотеки України ім. Вернадського, на Оболонській набережній, біля Миколаївського костелу, поруч з Водно-інформаційним центром і Національною парламентською бібліотекою, біля «Ракушки» у Маріїнському парку, на площі Слави (біля центрального входу у парк та біля туалету), поруч з музейним комплексом «Мистецький арсенал» та пам’ятником жертвам Голодомору. Три велопарковки, кожна з яких розрахована на 6 місць, облаштують на Русанівській набережній, ще по одній – на Поштовій площі та у парку «Володимирська гірка» біля фунікулера, у сквері на Контрактовій площі, біля Національного заповідника «Софія Київська», у парку «Золоті Ворота», біля Національної опери України, поруч з Будинком архітектора і Національним науково-природничим музеєм, біля Олександрівського костелу, біля входу до Київського зоопарку та на Михайлівській площі.

У КМДА зазначили, що схему розміщення велопарковок та їх зовнішній вигляд узгоджено з Асоціацією велосипедистів Києва та ДАІ, і нагадали, що столична влада нині реалізує програму з облаштування 17 велосипедних доріжок на основних магістралях, а також створення велосипедних трас у парках і скверах.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/dvisti_bezkoshtovnih_veloparkovok_stvoryat_u_kie_vi_voseni_1758004

2 коментарі:

  1. Велосипедистам пощастило - буде де припнути свого "коня"!

    ВідповістиВидалити
  2. Если не придется искать стоянку для велосипеда за несколько км от места назначения, то тогда можно и на велосипед садиться.

    ВідповістиВидалити

Коментувати: