пʼятницю, 21 вересня 2012 р.

Йогурт допомагає боротися з гіпертонією - американські вчені

ЙогуртДодавання в раціон йогурту без збільшення загальної кількості калорій може допомогти у боротьбі з гіпертонією, встановили вчені з США.

Про це повідомляє РІА Новини.

"Як показало дослідження, ті люди, які тривалий час вживають йогурти, менш схильні до підвищення артеріального тиску і в середньому мають нижчі показники систолічного кров'яного тиску порівняно з тими, у кого в раціоні йогурту немає", - зазначають вчені.

Під час 15-річного дослідження вони спостерігали за більше як 2000 добровольців, які не мають в анамнезі гіпертонії на момент початку експерименту. Кожен з учасників тричі за дослідження відповідав на запитання про вживання в їжу йогуртів. У результаті, якщо хоча б 2% від щоденного споживання калорій припадали на йогурт, ризик появи гіпертонії у учасників знижувався на 31%. Таких результатів можна досягнути при вживанні однієї чашки низькокалорійного йогурту раз на три дні, повідомляє Американська кардіологічна асоціація.

Нагадаємо, у лютому поточного року в розпал епідемії грипу в Японії з полиць магазинів зникли йогурти, що містять лактобактерію R-1, яка, за деякими даними, є ефективним засобом для профілактики грипу.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1757221

2 коментарі:

  1. Це ж панацея выд багатьох хвороб!

    ВідповістиВидалити
  2. Дуже смачний спосіб боротьби... тільки аби туди не добавляли різних барвників, речовин, що підвищують збереження продуктів харчування і збільшують терміни зберігання (консерванти, антиоксиданти та ін.), загущувачів тощо... то ЙОГУРТИ можна було б вживати щодня...

    ВідповістиВидалити

Коментувати: