четвер, 20 вересня 2012 р.

Журналісти вимагають у нардепів зняти з розгляду законопроект про наклеп

Низка журналістів, які представляють кілька професійних об'єднань, закликають народних депутатів зняти з розгляду ВР законопроект народного депутата від Партії регіонів Віталія Журавського "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини".

Рішення про скасування цього законопроекту було ухвалене під час позачергового засідання Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану дотримання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів в УКРІНФОРМі.
naklep-1-2Зокрема, виконавчий директор ГО "Інститут масової інформації" Вікторія Сюмар висловила здивування, що цей законопроект виник напередодні парламентських виборів.

"Це не відповідає жодним європейським стандартам, адже під час виборів ми мали б забезпечити політичний плюралізм, а не залякувати людей тюремним ув'язненням на основі того, що вони висловлюють", - наголосила В.Сюмар.

У свою чергу президент Асоціації медіа-юристів Тетяна Катюжинська запропонувала направити на експертизу законопроект Віталія Журавського генеральному директорату Ради Європи з прав людини і верховенства права на предмет відповідності цього документу стандартам Ради Європи.

"Така процедура існує, і Генеральний директорат Ради Європи готовий провести таку експертизу. Адміністрація Президента вже мала подібний досвід скеровування законопроектів на подібну експертизу. Крім того, ми вимагаємо від Голови ВР і керівників фракцій ПР, КПУ і Народної партії, які проголосували за цей законопроект в першому читанні, не розглядати його в другому до отримання висновків РЄ", - підкреслила Т.Катюжинська.

Майя Заховайко, КИЇВ.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/gurnalisti_vimagayut_u_nardepiv_znyati_z_rozglyadu_zakonoproekt_pro_naklep_1756843

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: