пʼятницю, 14 вересня 2012 р.

Понад 900 тис. дітей в Китаї народжуються з дефектами

Щорічно в Китаї на світ з'являються майже 900 тис. aдітей з різними вродженим вадами. У процентному відношенні це становить 5,6% від загального числа новонароджених, що близько до аналогічному показника в розвинених країнах.

Такі дані, наведені в опублікованій Міністерством охорони здоров'я КНР
доповіді «Про профілактику і лікування вроджених вад - 2012», передає кореспондент УКРІНФОРМу.

«Кожний рік у Китаї спостерігається 900 тис. нових випадків вроджених дефектів», - говориться в документі.
У 2011 році такі вади стали другою за чисельністю причиною смертності новонароджених в країні, на них припадає 19,1% від всіх випадків загибелі немовлят. Майже 30% малюків з відхиленнями вмирають протягом 5 років після народження, ще 40% залишаються з фізичними недоліками і хронічними захворюваннями на все життя, і лише 30% вдається вилікувати.

До воджених вад фахівці відносять щонайменше 8 тис. видів відхилень і захворювань, у числі яких найбільш частими є вроджена вада серця, заяча
егуба і вовча паща, гідроцефалія. Фахівці вважають, що крім загальноприйнятих причин – вживання алкоголю і куріння, погана екологічна ситуація і порушення генетики – збільшення числа дітей, що народжуються з аномаліями пов'язано зі скасуванням в 2003 році необхідної раніше дошлюбної перевірки здоров'я у молодят (проте, в деяких провінціях такий сертифікат, як і раніше, вимагають). Підвищує ризик і те, що багато жінок в Китаї наважуються на народження первістка в зрілому віці.

У 2009 році китайський уряд з метою профілактики вроджених вад ініціював програму введення вітаміну В6 (фолієва кислота) в раціон для 12 млн жінок в дітородному віці в сільській місцевості, де особливо високий відсоток вроджених дефектів.

Згідно зі статистичними даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, в цілому на планеті щорічно народжуються
понад 7,9 млн дітей з вродженими вадами, що складає близько 6% від загального числа новонароджених.

Ольга Танасійчук, ПЕКІН. 14 вересня 2012 року.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1755540

2 коментарі:

  1. В каждой стране свои заморочки

    ВідповістиВидалити
  2. бо з такою високою народжуваністю лікарі не встигають всім допомогти на належному рівні

    ВідповістиВидалити

Коментувати: