понеділок, 10 вересня 2012 р.

У Грузії заборонили викидати на вулицю домашніх тварин

tvarunuТбіліська мерія заборонила викидати на вулицю домашніх тварин. Якщо власник не зможе за ними доглядати, він повинен буде звернутися в розплідник або відповідну службу мерії.

Про це повідомляє агентство "Новини-Грузія" з посиланням на рішення адміністрації міста.


"Уповноважений орган (служба мерії, юридична особа або урядова служба) зобов'язаний вжити заходів, щоб знайти для неагресивних і здорових тварин господарів або перевезти їх у розплідник", - зазначається у правилах.

Прописано також, що домашня тварина має бути забезпечена необхідним харчуванням, фізичною активністю та теплим місцем для сну. Вигул собак (крім декоративних порід) у громадських місцях можливий тільки на поводку і в наморднику. Це ж обмеження поширюється на громадський транспорт Тбілісі.

Крім того, нові правила зобов'язують власників прибирати за своїми тваринами під час прогулянок і раз на рік проводити їх огляд у ветеринара.

У разі смерті тварини, її власник, згідно з документом, зобов'язаний повідомити про це у ветеринарну клініку і відповідну службу мерії. Ховати тварин на території Тбілісі можна лише у спеціально встановлених місцях.

Крім цього, правила зобов'язують забезпечити ідентифікацію тварини за допомогою мікрочіпа, клейма або спеціального ошийника, де буде вказано ім'я, прізвище, адресу і номер телефону власника.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1754450

4 коментарі:

  1. ось він, соціальний захист, нарешті

    ВідповістиВидалити
  2. давно пора и нам такой закон ввести

    ВідповістиВидалити
  3. "тварина має бути забезпечена необхідним харчуванням, фізичною активністю та теплим місцем для сну..." - бомжі позаздрять таким умовам утримання тварин... До бездомних людей людяне ставлення чомусь не передбачене законодавчо... а що законом не передбачено, на жаль, те не обовязково і виконувати....

    ВідповістиВидалити

Коментувати: