вівторок, 5 січня 2010 р.

Еліксир молодості винайшли львівські науковці

ЛЬВІВ, 4 січня. /Георгій Маценко - УКРІНФОРМ/. Мрію про оспіваний поетами протягом століть еліксир молодості втілили в життя львівські науковці. Фахівці Національного медичного університету ім. Данила Галицького отримали з Державного департаменту інтелектуальної власності Патент України на винахід "Спосіб омолодження організму".

Як повідомив кореспондентові УКРІНФОРМу професор Ярослав Алексевич, новий спосіб включає введення лікувального препарату із одночасним насиченням організму амінокислотами, жирними кислотами, вітамінами, мікроелементами та антиоксидантами. Сеанс омолодження здійснюється протягом двох тижнів.

Рецепт еліксиру такий: внутрішньовенно вводиться розчин стрептокінази, що більше відома під комерційною назвою строкіназа, в суміші з гепарином.

Для обгрунтування запропонованого засобу були проведені експериментальні дослідження на білих щурах. Тваринам обох статей віком понад два роки регулярно внутрішньовенне вводили препарат стрептокінази з гепарином. Одночасно насичували організм амінокислотами та антиоксиданами, шляхом споювання коктейлю, до складу якого входили спеціальні біологічно активні добавки. В результаті омолодження в усіх піддослідних тварин значно підвищилась моторна активність, зросло споживання їжі, відновився блиск шерсті.

Проте найбільш переконливим доказом на користь інновації стало відновлення у піддослідних тварин репродуктивної функції. Дві третини самок, які внаслідок старості вже не вагітніли, дали життєздатне потомство, а декілька завагітніли повторно. Отже, винахід львівських науковців може бути використаний в медичній практиці для усунення проявів фізіологічного старіння організму та лікування деяких патологічних нашарувань.