четвер, 21 червня 2012 р.

Зменшити ризик розвитку астми у дітей допомагають собаки


sobakaМікроби, що живуть у домашньому пилі у квартирах, де є собаки, можуть допомогти захистити дітей від можливого розвитку астми.

Про це свідчать дані дослідників з Каліфорнійського університету у Сан-Франциско, пише РІА Новости.

"Ми виявили, що додавання у мишачу їжу пилу з домогосподарств,
де є собака, захищає їх (мишей) від дитячого інфекційного агента, що передається повітряним шляхом, респіраторного сінцитиального вірусу (RSV infection). Ця інфекція поширена у дитинстві і зазвичай має симптоми середньої і значної вираженості. В останньому випадку існує високий ризик розвитку астми", - вважає автор наукової праці Кєї Фуджімура.

У своїй роботі вона разом з колегами порівняла три групи тварин: мишей, які отримували порцію "собачого пилу" до інфікування, мишей інфікованих, але які не піддавалися дії пилу, і мишей контрольної групи без інфекції.

Дослідження дали можливість припустити, що мікроби з "собачого пилу" можуть колонізувати шлунково-кишковий тракт, створюючи імунну відповідь і захищаючи свого господаря від астмагенного патогена RSV.

Ця робота є першим кроком до визначення ідентичності мікробних різновидів, які створюють захист проти повітряних інфекцій.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1736093

1 коментар:

Коментувати: