середу, 13 червня 2012 р.

У Болгарії мають намір ввести заборону на торгівлю їжею на пляжах

У Болгарії можуть впровадити заборону на торгівлю їжею на пляжах.

З такою ініціативою виступив виконавчий директор болгарського Агентства з безпеки продуктів харчування Йордан Войнов, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

"Люди, які в контейнерах і відрах розносять по пляжах Болгарії варену кукурудзу, морозиво, фрукти, бублики та інші продукти харчування, не мають документів, котрі гарантують якість їжі, що продається, не мають санітарної книжки», - заявив Й.Войнов.

Він додав, що це становить величезний ризик, особливо для дітей, тому таку практику необхідно припинити. Цього літа інспектори Агентства працюватимуть на всіх чорноморських курортах Болгарії та суворо стежитимуть за якістю продуктів харчування, запропонованих в ресторанах і магазинах.

"Люди, які узяли в концесію пляжі, повинні гарантувати, що на них не з'являтимуться рознощики їжі, які можуть миттю перетворитися на рознощиків мікробів", - доповнив керівник відомства.

Він закликав відпочивальників не користуватися послугами рознощиків продуктів. Попереджати про це зарубіжних туристів повинні туроператори, що приймають гостей з-за кордону.

1 коментар:

  1. Якщо болгарам по кишені харчуватися в дорогих ресторанах - це радує, оскільки можна вважати населення цієї країни забезпеченим - українців задовільняють і бабусі з пиріжками....

    ВідповістиВидалити

Коментувати: