вівторок, 26 червня 2012 р.

Євродепутат закликає якнайскоріше спростити видачу віз українцям

Голова представництва Європарламенту у комітеті парламентського співробітництва з Україною Павел Коваль (Польща) закликає керівництво ЄС без зволікань підписати зміни до Угоди про спрощення оформлення віз з Україною.

На цьому наголошується у переданій УКРІНФОРМу прес-службою Європарламенту заяві депутата Коваля.

"Угода про внесення змін до Угоди між Україною і Європейським Союзом про спрощення оформлення віз була парафована 16 лютого 2012 року. У світлі останніх подій слід було б очікувати на її якнайскоріше підписання. Ми закликаємо Єврокомісію і Раду ЄС вжити необхідних заходів для укладання Угоди без зволікань, щоб надіслати цим потужний сигнал українському народу - що, незважаючи на політичні перепони, ЄС готовий активно підтримувати його прагнення", - йдеться у заяві.

Коваль нагадав, що у рекомендаціях засідання Комітету парламентського співробітництва Україна-ЄС, яке відбулося 12-13 червня, наголошується на тому, що спрощення можливості для подорожей українців до країн Євросоюзу не повинно залежати від поличного клімату у відносинах між сторонами.

Як повідомляло агентство, Угоду між Україною та ЄС про спрощення оформлення віз було укладено 18 червня 2007 р. (набрала чинності з 1 січня 2008 р.). У грудні 2011 року сторони завершили переговори про внесення змін до зазначеної Угоди, які передбачають подальшу лібералізацію візового режиму. 16 лютого 2012 року документ було парафовано та розпочався процес його підготовки до підписання.

1 коментар:

Коментувати: