середу, 20 червня 2012 р.

Доведено: брати відпустку на тиждень не має сенсу

Доведено: брати відпустку на тиждень сенсу не має. Британські психологи стверджують, що людина розслабляється лише на 4-й її день.

Про це повідомляє MedikForum.

"Британські психологи стверджують, що людина розслабляється лише на 4-й день відпустки. До цього працівники переживають «перехідний період» - пристосовуються до розміреного, спокійного життя без стресу", - інформує ресурс.

Ейфорія від довгожданої відпустки приходить, як правило, до середини 4-го дня. До цього часу людина повністю звільняється від думок про справи і занурюється в розваги. Але відпочивати їй залишається недовго – усього 3 дні, останній з яких знов-таки витрачається на підготовку до робочих буднів. Тобто, за тиждень відпустки працівник перебувають в розслабленому стані тільки 48 годин.

Тим часом, хороший відпочинок підвищує працездатність. Приплив сил після повноцінної відпустки відчуває кожний третій опитаний. Правда, автор дослідження психолог Гленн Вілсон заявляє, що ефект від вихідних днів триває недовго. Він зникає протягом 3-х тижнів. Саме тому для роботодавців вигідніше, щоб їх підлеглі розбивали відпустку на частини, а тим, в свою чергу, краще, щоб вихідні тривали не менше ніж 10 днів поспіль.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/dovedeno_brati_vidpustku_na_tigden_ne_mae__sensu_1735765

2 коментарі:

Коментувати: