понеділок, 18 червня 2012 р.

Кияни вподобали створене єврофанами свято футболу в столиці

Жителі Києва позитивно оцінили принесене у столицю іноземними фанатами Євро-2012 свято футболу.

Кореспондентові УКРІНФОРМу кияни розповіли про комунікабельність єврофанів, відсутність проявів расизму, та міліціонерів, які хоч трохи вивчили англійську.

"Іноземці вносять у столицю певну розкутість і відчуття свята. Враховуюче те, що іноземці в гостях, вони по максимуму відкриті і розкуті, на відміну від нас, сором'язливих, а іноді й закритих людей», - зазначив спеціаліст із нерухомості 28-річний Дмитро.

А викладач журналістики 49-річна
Наталія Плохотнюк переконана, що Євро стало гарною школою для працівників міської інфраструктури. «Величезний плюс Євро у тому, що мобілізувались усі служби столиці - надання медичної допомоги, пошта, транспорт. Міліціонери нарешті хоч трохи вивчили англійську - це стане у пригоді й після закінчення матчів», - переконана вона.

Студент Академії культури та мистецтв 18-річний Антон Пишньов відзначив, що пов’язані з Євро зміни – нові дороги, реконструйовані будівлі, спеціально оформлені сквери – будуть корисними для українців і після завершення чемпіонату.

«Проведення Євро в Україні і в Києві зокрема - це шанс нашої держави показати себе європейській спільноті з кращого боку, довести своїм відношенням, що в Україні живуть не екстремісти й расисти, як нас хибно показали світові, а толерантні, відкриті люди», - додала фармацевт, 57-річна Тетяна Мишко.

Толерантність українців, як головну чесноту, яка проявилася в дні Євро, виділив і керівник футбольного фестивалю "Великий м'яч", Ярослав Черепушко. На його думку, будь-які застереження щодо можливих проявів расизму чи національної нетерпимості українців - порожні слова.

«У мене таке враження, що з початком Євро жителям столиці стало набагато легше спілкуватись, незалежно від віку, мови та громадянства. Я познайомився з купою народу, але більше за інших мені запам'ятався нігерієць Самюуль - дуже яскрава особистість», - сказав Ярослав.

Студентка архітектурного коледжу Ірина Стрілець (17 років) переконана, що Євро-2012 піднесло національний дух українців. «У столиці часто доводиться зустрічати шведів, поляків, німців та росіян. Дуже приємно, що їм подобається Україна, Київ - це показник того, що нам справді є чим пишатись!», - підкреслила Ірина.

Марія Угнівенко, КИЇВ. 18 червня 2012 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: