четвер, 21 червня 2012 р.

Найбідніша країна Євросоюзу - Болгарія, найбагатша - Люксембург

1Згідно з попередніми оцінками за 2011 рік, у країнах-членах Європейського Союзу ВВП на душу населення у вигляді купівельної спроможності варіюється від 45% (Болгарія) до 274% (Люксембург).

Про це повідомляє Європейське бюро статистики (Євростат).

"Найвищий рівень ВВП в ЄС зафіксований у Люксембурзі. У цій мініатюрній державі ВВП на душу населення майже в 2,5 раза перевищує середній ВВП в Євросоюзі", - говориться у повідомленні.

Євростат також інформує, що ВВП Нідерландів перевищив середній показник в ЄС на 30%, а у Німеччини, Швеції, Ірландії та Австрії - на 25-30%. Фінляндія, Бельгія і Німеччина показали результат на 15%-20% вище від середнього, тоді як Франція і Великобританія відірвалися лише на 5%-10%. В Італії та Іспанії ВВП на душу населення знаходився на рівні середнього показника в ЄС.

Нижче від середнього рівня ВВП в Євросоюзі показали Кіпр (менше на 10%), Словенія, Мальта, Греція, Чехія і Португалія відстали на 15%-25%, Словаччина - на 25%. ВВП Естонії, Угорщини, Польщі та Литви відстали від середнього ВВП у країнах-членах ЄС на 30%-40%, тоді як Латвія - на цілих 40%.

Найнижчий ВВП показали Румунія і Болгарія (на 50% і 55% нижче від середнього рівня в ЄС).

Дані Євростату охоплюють 27 країн-членів ЄС, три країни Європейської асоціації вільної торгівлі, чотири кандидати в ЄС і дві потенційні країни-кандидати.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/naybidnisha_kraiina_e_vrosoyuzu___bolgariya_naybagatsha___lyuksemburg_1736085

2 коментарі:

  1. ВВП на душу - круто сказано -з такими "громіздкими душами" жителям Люксембургу живеться дуже комфортно... за всіма правилами земного життя.

    ВідповістиВидалити
  2. Може Євросоюз дасть Болгарії стати багатшою?

    ВідповістиВидалити

Коментувати: