вівторок, 12 червня 2012 р.

Сьогодні – Всесвітній день боротьби з дитячою працею

12 червня вдесяте відзначається Всесвітній день боротьби з дитячою працею, повідомляє веб-сайт ООН. З цієї нагоди Міжнародна організація праці (МОП) представила доповідь із новими оцінками масштабів проблеми примусової праці серед дітей.

У ньому повідомляється, що наразі приблизно 215 мільйонів дітей змушені працювати для того, щоб вижити, а більше половини з них є жертвами найгірших форм дитячої праці. Близько 5 мільйонів дітей є жертвами комерційної сексуальної експлуатації та боргової кабали.

Автори доповіді нагадують про важливість Конвенції МОП про мінімальний вік прийому на роботу та Конвенції МОП про найгірші форми дитячої праці. Вони закликали всі держави, які ще не зробили цього, приєднатися до цих документів і забезпечити їх загальну ратифікацію до 2015 року.

«Ми не повинні допустити, аби завдання викорінювання дитячої праці перейшло в розряд другорядних завдань у сфері розвитку», - заявив Генеральний директор МОП Хуан Сомавія. Він додав, що гідна праця для батьків і освіта для дітей – це найважливіші елементи стратегії викорінювання дитячої праці.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/sogodni__vsesvitniy_den_borotbi_z_dityachoyu_pratseyu_1733649

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: