вівторок, 12 червня 2012 р.

Трафік потужних інтернет-компаній можуть оподаткувати

Європейська асоціація операторів зв'язку (ETNO) запропонувала стягувати з крупних інтернет-компаній - наприклад, Google або Facebook, - плату за навантаження, яке їх трафік створює в мережі провайдерів, повідомляє інформаційний ресурс Mignews.

Свою пропозицію ETNO направила до Міжнародного союзу електрозв'язку (ITU), що є підрозділом ООН. Очікується, що проект буде розглянуто на засіданні ITU, призначеному на грудень 2012 року.

ETNO вказує, що галузь телекомунікацій регулюють Міжнародні регламенти електрозв'язку (МРЕ), останні зміни до яких вносилися у 1988 році. Документ, на думку асоціації, не відповідає вимогам часу. Члени ETNO зазначають, що сучасними мережами передаються величезні обсяги трафіку. Аби забезпечити передачу, провайдерові потрібно створити якісну інфраструктуру. Побудова і розвиток інфраструктури, на свою чергу, коштують великих грошей.

На думку асоціації, інтернет-компанії, що поставляють трафік, повинні розділити витрати на інфраструктуру з провайдерами. Пункт про розподіл витрат ETNO вважає потрібним внести до МРЕ. Провайдерам та інтернет-компаніям слід укладати "комерційні домовленості", вказується в заяві. До асоціації ETNO, штаб-квартира якої розташована в Брюсселі, входять 38 європейських телекомунікаційних компаній.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/trafik_potugnih_internet_kompaniy_mogut_opodatkuvati_1733655

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: