понеділок, 25 червня 2012 р.

Індія вийшла на друге місце після Китаю за кількістю самогубств

Самогубства є другою головною причиною смертей серед індійської молоді.

Такого висновку дійшли дослідники Лондонської школи гігієни та медицини тропіків, повідомляє Reuters.

"Вперше проведене загальнонаціональне дослідження статистики смертей в Індії виявило, що 56% жінок, які пішли з життя в 2010 році, і 40% чоловіків, були у віці від 15 до 29 років", - вказується в повідомленні.

Причому, в цій віковій категорії добровільно пішли з життя майже стільки ж молодих жінок, скільки загинули через ускладнення під час вагітності та пологів. Чоловіки цієї вікової категорії гинуть, переважно, в транспортних аваріях.

Вікрам Пател, професор психіатрії, який займався дослідженням, висловив надію, що результати допоможуть переконати владу Індії звернути увагу на охорону психічного здоров'я, оскільки в країні більшість людей не отримують жодної допомоги при депресіях.

Результати дослідження, опубліковані в The Lancet medical journal, також зафіксували, що щорік у світі накладає на себе руки мільйон людей. Сумним лідером тут є Китай із 200 тисячами самогубств, Індія із 190 тисячами - на другому місці.

Не менш тривожні цифри і в так званих благополучних, заможних країнах, де заподіюють собі смерть 140 тисяч людей на рік.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/indiya_viyshla_na_druge_mistse_pislya_kitayu_za_kilkistyu_samogubstv_1736875

3 коментарі:

  1. Можливо, життя в індійських трущобах здається молоді ганебним та не гідним людини... Бідність рідко коли надихає людину, а злидні - тим більше...

    ВідповістиВидалити
  2. Прірва між багатим і бідними стала в Індії такою нездоланою, що штовхає людей до крайнощів...

    ВідповістиВидалити

Коментувати: