пʼятницю, 22 червня 2012 р.

У Києві встановлять пам’ятник Віктору Цою

1У Києві проведуть творчий конкурс проектів пам'ятника Віктора Цоя, який планують встановити на озері Тельбін біля відомого «дерева Цоя».

Про це розповів голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов у день народження поета та музиканта гурту «Кіно» Віктора Цоя, повідомляє прес-служба КМДА.

«На піснях Цоя виховувались цілі покоління, проте і сьогодні його «Группа крови», «Легенда», «Песня Перемен», «Кукушка» не втрачають своєї актуальності. Зберегти культуру Києва – означає зберегти його історію і пам’ять про видатних особистостей. Київ повинен мати карту місць, пов’язаних із відомими особистостями, які жили і працювали у столиці у різні часи та епохи. Скрізь мають бути вказівники, а туристичні карти – оновлені. Початком реальних дій у цьому напрямі стане захист відомого «дерева Цоя» на озері Тельбін та облаштування цієї території у рамках міського проекту благоустрою району озера Тельбін, який реалізується вже сьогодні», – зазначив О.Попов.

21 червня кумирові 80-х виповнилося б 50 років. Як відомо, саме на березі озера Тельбін влітку 1986 року Цой разом з музикантами з «Кіно» брали участь у зйомках свого першого фільму - дипломної роботи київського режисера Сергія Лисенка. Саме плакуча верба на березі, де і розгортався сюжет фільму, стала неофіційним місцем паломництва прихильників творчості Віктора Цоя.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/u_kie_vi_vstanovlyat_pamyatnik_viktoru_tsoyu_1736382

1 коментар:

  1. Він був і залишається мірилом честі і совісті для багатьох поколінь країни!

    ВідповістиВидалити

Коментувати: