пʼятницю, 22 червня 2012 р.

У Києві продавали препарат для схуднення психотропної дії

preparatУ Києві викрито учасників організованої злочинної групи, які через інтернет-магазини продавали препарат для схуднення з вмістом психотропної речовини.

Про це УКРІНФОРМу повідомили в прес-службі Головного управління боротьби з організованою злочинністю (ГУБОЗ) МВС України.

"Під час спецоперації затримано учасників організованої злочинної групи з міжнародними зв'язками,
які тривалий час займалися поставками та продажем препаратів для схуднення, що містять у своєму складі психотропну речовину", - поінформували у прес-службі.

Про побічні дії придбаних в інтернет-магазині пігулок для схуднення повідомила правоохоронцям жителька столиці.
Результати дослідження засвідчили, що препарат містить заборонену в Україні психотропну речовину - сибутрамін.

Як зазначили в ГУБОЗ, члени злочинного угруповання - троє жителів Вінниці та громадянин Іраку - організували канал постачання психотропних препаратів з Китаю до України. Доставка здійснювалася переважно морськими вантажними кораблями до Одеси з приховуванням від митного контролю.

Для розповсюдження незаконного товару зловмисники створили декілька інтернет-магазинів.


Під час обшуків правоохоронці вилучили 11 356 блістерів, у яких міститься 166 822 капсули. Їх ринкова вартість становить від 3 до 5 мільйонів гривень. Вилучено також 54 тис. доларів США та понад 100 тис. грн.

Порушено кримінальну справу.

Сибутрамін є сильним стимулятором центральної нервової системи. Препарати з вмістом даної речовини зменшують апетит за рахунок пригнічення відповідного центру головного мозку і мають побічну психотропну дію.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1736438

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: