середа, 6 червня 2012 р.

Помірне вживання кави знижує ризик хвороб Альцгеймера і Паркінсона

Люди з високим рівнем кофеїну в крові мають більш низький ризик розвитку хвороби Альцгеймера.

Про це повідомляють "Медизвестия" з посиланням на американські ЗМІ.

"Літні люди, які щодня випивають по 3 чашки кави, захищають себе від хвороби Альцгеймера або, принаймні, забезпечують собі деяке відтермінування", – пояснює керівник дослідження Хуанхай Као.

Крім хвороби Альцгеймера кофеїн зменшує ризик розвитку таких захворювань, як хворобу Паркінсона, інсульт, цукровий діабет 2 типу і раку молочної залози. За даними дослідження, вживання кави знижує також ризик смерті від серцево-судинних захворювань, пневмонії, інсульту, цукрового діабету і навіть від травм і нещасних випадків.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/pomirne_vgivannya_kavi_znigue__rizik_hvorob_altsgeymera_i_parkinsona_1732172

1 коментар:

Коментувати: