понеділок, 11 червня 2012 р.

Німецькі медіа про Львів: "Відкриті для світу партизани"

Після першої гри Євро-2012 у Львові, в якій німецька збірна перемогла португальців з рахунком 1:0, німецькі медіа були переповнені матеріалами про атмосферу футбольного свята, історичну спадщину міста та шанси, які отримує Львів після Євро-2012.  Про це повідомляє Медіа-центр "Львів-2012".

"Атмосфера, що панувала у знаменитій історичній частині Львова в суботу ввечері напередодні гри з Португалією, стала достойною нагородою для фанів, які сюди приїхали. Незвично, проте дуже добре виглядали групи уболівальників серед місцевих мешканців. Таке не часто зустрічаєш на подібних подіях. Старші пани на лавочках грають в карти, на Ринку звучать мелодії у виконанні духової капели, неподалік виступає танцювальна дівоча група. Метрів за 200 звідти весільна пара виходить з Домініканського собору і прокладає собі шлях серед фанів", - передає "Morgenweb.de".

Німецька газета "Tagesspiegel" у статті "Відкриті для світу партизани", окрім приємних вражень від самого міста акцентує увагу на величезній кількості волонтерів.

"Львівських волонтерів, яких у місті більше тисячі, важко не помітити. До туристів, які довше ніж звичайно чи трохи невпевнено оглядають пам'ятки архітектури старого міста, неодмінно підійдуть двоє-троє волонтерів у жовтих футболках: "Вам потрібна допомога? Куди вам? Може щось перекласти? І якщо хтось на хвилинку забариться, його відразу ж поведуть до пані з телебачення давати інтерв'ю", - пише Tagesspiegel, - "Львів'яни радо згадують кайзерівсько-королівські традиції свого міста і спокійно сприймають, коли німецькі туристи часом називають їхнє рідне місто Лембергом". За інформацією видання, мер Львова Андрій Садовий сприймає це нормально. "Це наша історія, ми пишаємось нею", - каже, простий, але популярний у місті чоловік", - пише газета.

"Neues Deutschlan" пише, що Львів має всі шанси вдало вискористати спортивну подію і стати ще більш популярним туристичним напрямком. "Львів хоче запропонувати гостям з Європи тільки найкраще. Прийом у самому серці міста. Там, де зазвичай прогулюються закохані парочки і пенсіонери грають у шахи чи шашки, зараз стоїть двадцятиметрова сцена УЕФА. Як НЛО. УЕФА приземлилося. Візит з іншого світу".

Газета також зазначає, що "Львів є не тільки науковим, а й культурним центром Західної України: 40 музеїв, 15 театрів, 104 діючі храми. 120 гектарів надзвичайної світової спадщини: старе місто з площею Ринок та іншими пам'ятками архітектури - від готики до модернізму. Неймовірне поєднання. Львів прагне бути відкритим і стати відомою туристичною ціллю".

У "Berliner zeitung" теж відзначається піднесений настрій у місті в день матчу. "У прекрасному старому місті німці влаштували разом із португальцями та місцевими мешканцями мирне футбольне свято", - пише видання.

"Всі в святковому гуморі", - розповів Ян Шабакер, прес-секретар групи німецьких поліцейських, яка прибула до Львова. Вони спостерігають за поведінкою своїх фанів, але також поінформовані про місцеві угруповання. "Ми знаємо, що тут є місцеві групи футбольних хуліганів, але не бачимо жодних передумов для якихось сутичок".

Гравець збірної Німеччини Матс Гуммель розповів виданню "Focus", що завдяки великій кількості німецьких уболівальників у Львові мав таке відчуття, ніби збірна грає в себе вдома.

Натомість, канал Deutsche Welle в сюжеті про Львів зазначив, що місто під час Євро-2012 показує свої найкращі сторони - "відкритість, привітність та модерність".


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/nimetski_media_pro_lviv_vidkriti_dlya_svitu_partizani_1733535

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: