середу, 20 червня 2012 р.

Дубайська влада нагадала жителям, як економити енергію і воду під час відпустки

У Дубаї стартувала чергова інформаційна кампанія, спрямована на економію електрики і води. Цього разу Дубайське управління води та електроенергії (DEWA) підготувало "пам'ятку відпускнику" - ряд рекомендацій, як мінімізувати витрату води та електроенергії у житлових приміщеннях, які пустують під час літніх відпусток.

Про це повідомляється на сайті DEWA.

"Питання економії електроенергії та води актуальне і тоді, коли ви під час відпустки знаходитеся далеко від свого будинку. Бережливий підхід до ресурсів не лише запобіжить їх розтраті, а й значно підвищить безпеку у житлових приміщеннях", - зазначив генеральний директор DEWA Саїд Мухаммед Аль Тайєр. За його словами, пересвідчитися у витрачанні електрики та води у відсутність господарів можна, порівнявши покази відповідних лічильників до і після відпустки.

Рекомендації DEWA містять кілька простих способів скоротити енерго- і водоспоживання в порожніх приміщеннях. Серед них - вимкнути холодильник або встановити його термостат на оптимальний рівень ефективності; вимкнути все зайве освітлення, нагрівачі води; вийняти з розеток вилки електроприладів і електричного обладнання. По можливості рекомендується використовувати енергозберігаючий режим для всієї електротехніки, особливо для кондиціонерів повітря і холодильників. Закриття вікон шторами або жалюзі дасть змогу підтримувати у приміщенні більш прохолодну температуру. Щодо води, то знизити її витрату можна, відремонтувавши поточні крани, вимкнувши декоративні фонтани, водні насоси і встановивши системи автополивання на економний режим.

"Не полінуйтеся перед від'їздом обійти свою квартиру або будинок, гараж, підсобні приміщення і переконатися, що всі невживані електроприлади вимкнені та вийняті з розеток. Такий підхід дасть змогу виявити приховані витратники ресурсів - обладнання, яке виглядає вимкненим, а насправді знаходиться у режимі стенд-бай або використовує фантомне живлення (одночасну передачу по одних проводах живлення постійного струму та інформаційних сигналів). Фантомне живлення може становити 10% від усієї кількості електроенергії, що витрачається домогосподарством", - зазначає DEWA у своїй "пам'ятці відпускнику". Фантомне живлення використовується, наприклад, у комп'ютерних мережах, охоронній техніці (домофони тощо), в активних антенах ефірного телемовлення.

Кампанія проводиться у рамках реалізації довгострокової ініціативи "Зелена економіка для сталого розвитку" ОАЕ.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: