середу, 13 червня 2012 р.

Китайські ЗМІ називають Шевченка найвидатнішим героєм футболу

Футбольна зустріч між збірними України та Швеції активно обговорюється у вівторок в китайських ЗМІ, які рясніють фотографіями з цього матчу. Вони віддають належне майстерності української команди та її лідера.

"Щоб перемогти шведів у першому матчі групового турніру на європейському футбольному чемпіонаті після виснажливої підготовки до турніру, Україні потрібно було диво... І найвидатніший футбольний герой, як і належить, надав це диво", - пише англомовна China Daily.

Андрій Шевченко забив два голи, які дали Україні дорогоцінну перемогу з рахунком 2:1 і "надію на світле майбутнє". Газета пише, що напередодні турніру було багато тих, хто сумнівався у 35-річному футболістові, в числі яких - навіть тренер національної збірної Олег Блохін. Видання описує сходження Шевченка до футбольних вершин і повернення у клуб, який приніс йому ім'я. Незважаючи на проблеми зі здоров'ям, він "вийшов на сцену, щоб зіграти в останній драмі". Коли шведський форвард Златан Ібрагимович відкрив рахунок у другому таймі, стало здаватися, що це буде його вечір. Але тут настав момент Шевченко, і він, відкинувши роки назад, забив головою два приголомшуючих голи і вивів команду господарів вперед. Коли на 82-й хвилині тренер провів заміну, увесь Київ встав на знак поваги перед своїм Героєм, пише газета.

"Женьмінь Жібао" зазначає, що "дубль Шевченка" приніс українцям перемогу і лідерство у групі "D". Газета дає детальний репортаж про матч, який називає "захоплюючим", а "легендарного Шевченка" порівнює з "ядерною боєголовкою". Автор, однак, дивується тому, що Шеві вдалося зробити це, враховуючи його довгу відсутність у команді. Газета також віддає належне Андрію Вороніну, доля якого багато в чому схожа з долею Шевченка.

Автор вважає, що матч, який відбувся напередодні, показав більш видовищний виступ нападаючих, ніж це було у матчі Англія-Франція. Газета пише, що після прем’єрного матчу українська команда очолила турнірну таблицю у своїй групі, а також про те, що ця команда, яка має зустрітися з потужними противниками, граючи "на імпульсі" і при деякому везінні, може і надалі просунутися у турнірній таблиці.

1 коментар:

Коментувати: