четвер, 21 червня 2012 р.

Надмірне вживання чаю шкодить чоловічому здоров'ю - вчені


Сім чашок чаю на день підвищують ризик ракуchai простати на 50 відсотків. Таку заяву зробили вчені з Університету Глазго, чим викликали хвилю обурення представників чайної індустрії.
Такі висновки британські дослідники зробили на підставі спостережень за станом здоров'я більш ніж 6000 людей протягом чотирьох десятиріч, повідомляє російський портал "Здоров'я".
Вони повністю суперечать результатам попередніх досліджень, які доводять, що флавоноїди, антиоксиданти, що містяться в чаї, знижують ризик розвитку раку, хвороб серця, діабету і хвороби Паркінсона.
Лікар Кашиф Шафік, який очолює групу вчених з Університету Глазго, розказав, що в процесі дослідження до уваги бралися і всі негативні чинники, які могли б вплинути на стан здоров'я пацієнтів, у яких розвинувся рак простати. Це були здорові чоловіки, які не курили і не зловживали алкоголем.
Проте, у 6,4% учасників дослідження протягом 37 років з його початку медики діагностували це захворювання.
Шафик також зазначив, що йому нічого невідомо про те, яке саме з'єднання в чаї надає так несприятливий вплив. Він навіть передбачив, що ті, хто п'є багато чаю, живуть довше і доживають до такого похилого віку, коли рак простати розвивається у досить великого числа чоловіків.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1736092

1 коментар:

Коментувати: