пʼятницю, 9 листопада 2012 р.

9 листопада - День української писемності та мови

В Україні сьогодні відзначають День українськоїa писемності та мови. Це свято було встановлене Указом Президента України в 1997 році і відзначається щороку в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора, послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія, монаха Києво-Печерського монастиря (бл. 1114 р.), давньоруського письменника і літописця, одного з авторів "Повісті временних літ".

За традицією, цього дня Національное радіо України проведе традиційний Всеукраїнський диктант національної єдності. Цьогоріч диктант проведе доцент Київського університету ім. Бориса Грінченка, автор шкільних підручників з української мови та літератури
Олександр Авраменко. Також у цьому році, крім диктанту, учасникам запропонують творче завдання, яке буде необов'язковим і не оцінюватиметься.

Радіодиктанти в День української писемності та мови проводяться з 2000 року. Написати диктант може будь-який бажаючий в Україні чи за її межами.

Ті, хто напише його без помилок, будуть відзначені грошовими преміями, книгами, компакт-дисками. Перевірятися будуть тільки диктанти, надіслані 9 і 10 листопада. Дату відправлення визначатимуть за штемпелем на конверті.
Адреса Національного радіо: Київ-1, Хрещатик, 26. Індекс - 01001.

Минулоріч Національна радіокомпанія отримала понад 17 млн. диктантів не тільки з України, але й з Росії, Білорусі, Молдови, Німеччини, Бельгії і навіть Таїланду.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1769980

2 коментарі:

  1. Хорошее дело придумали для всей Украины этот диктант. Мой знакомый пару лет назад был его победителем :).

    ВідповістиВидалити
  2. Добре, що в Україні є свято української мови!

    ВідповістиВидалити

Коментувати: