пʼятницю, 16 листопада 2012 р.

Світ відзначає День толерантності

Міжнародний день толерантності відзначається a16 листопада в усьому світі. Його запроваджено у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості.

У документі йдеться про рівність усіх людей, незалежно від віросповідання, етнічної належності чи кольору шкіри. Ці принципи закріплено у Загальній декларації прав людини, що проголошує неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього.


Терпимість у Декларації визначається як повага,
прийняття та правильне розуміння багатого різноманіття культур нашого світу, наших форм самовираження і способів прояву людської індивідуальності. Як наголошується у документі, аби зробити суспільство більш терпимим, держави мають ратифікувати існуючі міжнародні конвенції з прав людини, і, якщо це необхідно, розробити нове законодавство з метою забезпечення в суспільстві принципу рівних прав та можливостей для всіх груп та окремих людей.
http://www.ukrinform.ua/ukr/news/svit_vidznachae_ _den_tolerantnosti_1771574

3 коментарі:

  1. ...інколи самовираження і способів прояву людської індивідуальності однієї людини заважає іншій... і ніяка толерантність не допомагає... тільки навушники...

    ВідповістиВидалити
  2. Шануймося, бо ми того варті! Будьмо толерантні одне до одного!

    ВідповістиВидалити
  3. Толерантными не рождаются, толерантность надо воспитывать с детства, это элемент культуры.

    ВідповістиВидалити

Коментувати: