пʼятницю, 16 листопада 2012 р.

Мами, які вживають алкоголь, убивають інтелект майбутньої дитини - вчені

АлкогольДослідники з британських університетів Брістоля і Оксфорда з'ясували, що якщо майбутня мама п'є всього один келих вина на тиждень, це все одно негативно впливає на формування дитячого IQ.

Про це пише Medikforum.ru.

Такий висновок було зроблено, коли вчені порівняли інтелектуальний рівень восьмирічних дітей, чиї мами під час вагітності вживали алкоголь, та їхніх однолітків, мами яких взагалі не торкалися спиртного всі дев'ять місяців.

При цьому вчені ретельно відділили вплив алкоголю під час вагітності від інших чинників способу життя, на зразок куріння і дієти, за допомогою аналізу генів. Вони виявили чотири варіації алкогольметаболізуючих генів серед 4 167 дітей. Ці гени прямо стосувалися зниження рівня IQ дитини до восьми років його життя.

Але жінкам недостатньо тільки утримуватися від спиртного під час вагітності. Вони також повинні отримувати якнайбільше сонячного світла, що сприяє виробленню вітаміну D у їхньому організмі.

При невистачанні сонячних ванн під час вагітності істотно зростає ризик того, що у дітей у подальші роки розвинеться невиліковна неврологічна хвороба розсіяний склероз.

Найбільше дослідження на цю тему провели вчені з Університету Королеви Марії у Лондоні.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/mami_yaki_vgivayut_alkogol_ubivayut_intelekt_maybutnoii_ditini___vcheni_1771561

2 коментарі:

  1. Матусям слід замиcлитися - вони відповідальні не тільки за свою долю...

    ВідповістиВидалити
  2. Вони не тільки інтелект убивають - вони нищать майбутнє своєї дитини!

    ВідповістиВидалити

Коментувати: