середу, 7 листопада 2012 р.

Парфуми Chanel No. 5 можуть бути заборонені через алергіків

ChanelПарфуми Chanel No. 5, Shalimar від Guerlain і Angel від Thierry Mugler можуть бути заборонені для продажу. Європейські вчені знайшли у складі парфумерії речовини, які можуть викликати у людей алергію.

Про це пише The Daily Mail.

"Зокрема, в Chanel No. 5 були виявлені залишкові сліди деревного моху, який, на думку дослідників, небезпечний для здоров'я. Загалом учені, які проводили дослідження, визнали алергенами близько ста інгредієнтів парфумерної і косметичної продукції і закликали обмежити їх поширення", - йдеться в повідомленні.

Тим часом, The Daily Telegraph написала, що дослідники також закликали знизити концентрацію 12 речовин, що використовуються в косметичній продукції, до 0,01 відсотка. Серед таких речовин опинився, наприклад, евгенол, - один з компонентів трояндової олії.

Раніше повідомлялося, що в Єврокомісії спростували можливе запровадження заборони на парфуми, в тому числі Chanel No. 5, де були знайдені потенційно алергічні речовини.

У свою чергу, парфумери заявили, що запровадження такої заборони "стане кінцем" галузі. Гравці ринку також зазначили, що чим більше в косметичній і парфумерній продукції натуральних інгредієнтів, тим вищий ризик, що вони викличуть алергію у чутливих до цих речовин людей.

Парфуми Chanel No. 5 є одними з найвідоміших від будинку моди Chanel. Вони були створені в 1921 році парфумером Ернестом Бо на замовлення Коко Шанель. Парфуми Shalimar були створені в 1921 році Жаком Герленом: зараз це флагманський парфумерний бренд Guerlain.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1769332

2 коментарі:

  1. коли сучасна жінка купує парфум, або отримує його у подарунок, менш за все її турбує його склад

    ВідповістиВидалити
  2. Скуповуємо Chanel No. 5, бо ми їх скоро не побачимо!

    ВідповістиВидалити

Коментувати: