середу, 14 листопада 2012 р.

Кохання дійсно зводить з розуму

КоханняНауковці змогли знайти пояснення тому факту, що закохані люди часто здійснюють ірраціональні вчинки, які з точки зору здорового глузду здаються абсолютно безглуздими.

Про це повідомляє Росбалт.

Неврологи за допомогою нової технології сканування людського мозку виявили неймовірні образи, що народжуються під час закоханості. Спроектувавши хімічні реакції, які відбуваються в організмі закоханої людини, вчені виявили, що деякі ділянки мозку стають надзвичайно активними, а деякі - навпаки, відключаються.

Коли людина закохується, відключається лобова кора, яка відповідальна за ухвалення рішень. Крім того, дезактивується область мозку, яка управляє страхом і негативними емоціями, тому закохані у більшості своїй почувають себе щасливими і не бояться можливих негативних подій.

Раніше британські медики довели, що серце може розірватися від кохання, страху і горя. За словами кардіохірурга Олександра Ліона "непереборний страх, сильний душевний біль або, навпаки, радість можуть призвести до серцевої недостатності", причиною якої є кардіоміопатія стресу, тобто масивний викид адреналіну, який паралізує нижні камери серця і переносить усе навантаження на верхні камери. Відкриття Ліона дістало назву синдром розбитого серця.

Лікар Ліон довів, що адреналін не завжди примушує серце працювати швидше. В деяких випадках він, навпаки, викликає слабкість і паралізує роботу "головного насоса" в організмі, що практично неминуче призводить до смерті. Відкриття синдрому розбитого серця пояснює, чому так багато людей помирає в перші дні після раптової втрати близьких.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/kohannya_diysno_zvodit_z_rozumu_1770990

3 коментарі:

  1. Влюблен - счастлив без причины. Приятно же посмотреть на человека! И не только на человека :)

    ВідповістиВидалити
  2. Любов долає всі бар'єри - і зводить із розуму!

    ВідповістиВидалити
  3. От би все життя перебувати у стані закоханості... Тоді справді легше живеться...

    ВідповістиВидалити

Коментувати: