вівторок, 13 листопада 2012 р.

Очі чоловіків і жінок бачать світ по-різному - вчені

ОчіДослідження довели, що у представників різної статі сприйняття мозком кольору сильно відрізняється. Таким чином, якщо чоловікові та жінці показати оранжевий колір, чоловік побачить його набагато "червонішим", ніж жінка. Точно так трава здається представникам сильної статі людства "жовтішою", ніж її бачать дами.

Однак на цьому відмінності у сприйнятті кольору не закінчуються, пише NEWSru.com.

Надто інтригуючі результати отримали вчені з Університету Нью-Йорка при проведенні експерименту зі спалахом. Випробуваним, що володіють нормальним кольоровим зором, без відхилень, які, до речі сказати, частіше зустрічаються у чоловіків, показували спалах світла, а потім просили назвати побачені ними кольори. У результаті з'ясувалося, що чоловікам дуже непросто виділяти тонкі відмінності у відтінках жовтого, зеленого і синього.

Ця властивість, у принципі, ні на що не впливає, однак, наприклад, вибір фарби для стін краще доручити жінці.

Як уточнює один з головних дослідників професор Ізраїль Абрамов, відмінності між колірним зором чоловіків і жінок не можуть бути пояснені відмінностями в будові ока. Таким чином, відповідь має лежати у тому, як мозок, видимо, під впливом чоловічого статевого гормону тестостерона сприймає й обробляє інформацію, що отримується за допомогою очей.

Проте, вчений не впевнений, наскільки серйозні і важливі відмінності між чоловічим і жіночим зором у реальному світі, за межами лабораторії.

Тим часом, як з'ясувалося, жінки відрізняються не тільки кращим детальним зором. Як зазначає журнал Biology of Sex Differences ("Біологія статевих відмінностей"), нещодавні дослідження показали, що представниці слабкої статі також володіють кращим слухом, а також більш тонким почуттям смаку і запаху.

Однак є також і область, в якій лідирують чоловіки. Внаслідок проведених експериментів з'ясувалося, що чоловікам краще вдається виявляти дрібні деталі рухомих об'єктів. Спочатку, ця властивість допомогла нашим предкам стати хорошими мисливцями.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1753438

2 коментарі:

  1. головне, щоб різне бачення світу не заважало гармонії в стосунках

    ВідповістиВидалити
  2. Да, читала об этом раньше, вот тут интересная картинка по цветам, сколько воспринимает мужчина и сколько - женщина: http://vk.com/wall-28236289_3427

    ВідповістиВидалити

Коментувати: