четвер, 1 листопада 2012 р.

У ОАЕ знайшли інгредієнт, що надає каві «смак сучасності»

КаваЕміратець Джасім Аль-Бастакі відкрив кав`ярню, де до кави і кавових напоїв додають інгредієнт, що надає «смак сучасності». Чудо-добавка виявилася верблюжим молоком.

Про це повідомляє газета Al-Ittihad.

«Різноманітність меню у численних кав'ярнях змусила мене вигадати нові напої, які поєднують сучасні умови життя і місцеві харчові продукти, надаючи їм «смак сучасності». Приготування кави з верблюжим молоком стимулює поширення культури еміратського суспільства серед нового покоління наших громадян і приїжджих», - говорить Джасім Аль-Бастакі.

Він говорить, що довго думав над проектом з якоюсь місцевою «родзинкою». Зупиняла велика кількість закладів, що пропонують напої на будь-який смак. І тоді Джасім вирішив просто додати до кави основний напій бедуїнів, поєднавши два символи арабської спадщини - каву і верблюда. Результат його задовольнив, і невдовзі у кав`ярні еміратця вже готували капучіно і латте з верблюжим молоком.

Спочатку Джасім подумував продати свій винахід під всесвітньо відомим брендом. Однак сторонам не вдалося зійтися на ціні, і винахідник «верблюжої кави» вирішив заснувати свою власну торгову марку. Тепер він готовий запропонувати її бізнесменам для розвитку мережі кав'ярень як у ОАЕ, так і в інших країнах.

Джасім нахвалює корисні властивості верблюжого молока, що здавна цінується бедуїнами і називається «білим золотом пустелі». Вчені стверджують, що регулярне вживання цього продукту є відмінною профілактикою багатьох хвороб, оскільки стимулює нормальну роботу імунної системи людини, корисне людям, хворим на діабет і тим, хто має зайву вагу. Останні дослідження довели ефективність молока у боротьбі проти харчової алергії. Речовини, що містяться у ньому, схожі з компонентами жіночого грудного молока і допомагають немовлятам уникнути алергії на багато продуктів харчування. Порівняно з коров'ячим молоком у верблюжому удесятеро більше заліза і утричі більше вітаміну С, набагато більше амінокислот, а білка казеїну і жиру менше. Крім цього, ледь солоновате молоко верблюдиці містить кальцій, фосфор і багато інших корисних мікроелементів.

Марина Федяніна, АБУ-ДАБІ
http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1767926

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: