Еміратець Джасім Аль-Бастакі відкрив кав`ярню, де до кави і кавових напоїв додають інгредієнт, що надає «смак сучасності». Чудо-добавка виявилася верблюжим молоком.
«Різноманітність меню у численних кав'ярнях
змусила мене вигадати нові напої, які поєднують сучасні умови життя і
місцеві харчові продукти, надаючи їм «смак сучасності». Приготування
кави з верблюжим молоком стимулює поширення культури еміратського суспільства серед нового покоління наших громадян і приїжджих», - говорить Джасім Аль-Бастакі.
Він говорить, що довго думав над
проектом з якоюсь місцевою «родзинкою». Зупиняла велика кількість
закладів, що пропонують напої на будь-який смак. І тоді Джасім
вирішив просто додати до кави основний напій бедуїнів, поєднавши два
символи арабської спадщини - каву і верблюда. Результат його
задовольнив, і невдовзі у кав`ярні еміратця вже готували капучіно і латте з верблюжим молоком.
Спочатку Джасім подумував продати
свій винахід під всесвітньо відомим брендом. Однак сторонам не вдалося
зійтися на ціні, і винахідник «верблюжої кави» вирішив заснувати свою
власну торгову марку. Тепер він готовий запропонувати її бізнесменам для
розвитку мережі кав'ярень як у ОАЕ, так і в інших країнах.
Джасім нахвалює корисні
властивості верблюжого молока, що здавна цінується бедуїнами і
називається «білим золотом пустелі». Вчені стверджують, що регулярне
вживання цього продукту є відмінною профілактикою багатьох хвороб,
оскільки стимулює нормальну роботу імунної системи людини, корисне людям, хворим на діабет і тим, хто має зайву вагу. Останні дослідження довели ефективність молока у боротьбі проти харчової алергії. Речовини, що містяться у ньому, схожі з компонентами жіночого грудного молока і допомагають немовлятам уникнути алергії на багато продуктів харчування. Порівняно з коров'ячим молоком у верблюжому удесятеро більше заліза і утричі більше вітаміну С, набагато більше амінокислот, а білка казеїну і жиру менше. Крім цього, ледь солоновате молоко верблюдиці містить кальцій, фосфор і багато інших корисних мікроелементів.
Немає коментарів:
Дописати коментар
Коментувати: