вівторок, 13 листопада 2012 р.

Кількість випадків раку легенів серед жінок постійно зростає - експерти

aЧисло жінок, що стали жертвами раку легенів, зростає значно швидшими темпами, ніж аналогічна кількість чоловіків. Експерти вважають, що за найближчі 10 років жінки обженуть сильну половину людства в цьому страшному змаганні. Як вважають дослідники з Королівського коледжу Лондона, впродовж наступних 30 років лише в одній Великобританії кількість жінок з раком легенів зросте в три рази - з нинішніх 26 тисяч до 95 тисяч у 2040.

Про це повідомляє Medikforum.ru.


"За той же період число чоловіків з раком легенів збіль
шиться лише на 8% - з 39 тисяч до 42 тисяч. А значить у 2040 жінок, уражених цим різновидом пухлин, буде в два з лишом рази більше, ніж чоловіків. Уже сьогодні рак легенів є третім по мірі поширення серед прекрасної половини людства, поступаючись пальмою першості лише пухлинам грудей і кишечника. Щоправда, за рівнем смертності пухлинні захворювання легенів на першому місці в цій трійці", - говориться в повідомленні.

Раніше подібні цифри неможливо було собі уявити. 92% випадків раку легенів викликаються курінням, а число жінок, що курять, завжди було в рази меншим від чоловіків, що курять. Але тепер ситуація змінилася. Чоловіки все активніше зав'язують з цією шкідливою звичкою, а жінки, навпаки, беруться за сигарети. Головною причиною жіночого куріння є бажання зберігати стрункість.

Уже тривалий час куріння асоціюється в жіночій свідомості з худорлявістю і привабливістю. Деякі сигаретні бренди активно використовують цей образ. Наприклад, американські виробники сигарет Virginia Slim (slim - худий, стрункий). Незважаючи на заборону реклами тютюну, слово slim регулярно використовується в назвах сигарет, які, до того ж, явно адресуються дамській аудиторії.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1770683

1 коментар:

  1. Медики довели, що жінкам краще залишатися слабкою статтю і берегти своє здоров'я!

    ВідповістиВидалити

Коментувати: