вівторок, 6 листопада 2012 р.

Пам'ять підводить не лише старих

Пам'ятьСередній вік мінімальної втрати пам'яті становить 57 років, однак погіршуватися вона починає після 30, стверджує нове дослідження, яке проводив один з британських пізнавальних сайтів.

Про це повідомляє Росбалт.

"Близько 10% респондентів почали помічати провали в пам'яті приблизно у 40 років, 6% опитаних стверджують, що цей процес почався ще у 30-річному віці. При цьому ті, кому за 50, страждають від страху втрати пам'яті, а багато хто стикається і з провалами у пам'яті", -інформує видання.

Окрім того, респонденти називали приклади подібних провалів: зокрема, вони виходять з дому, забувши надягнути шкарпетки, або забувають, як пишуться найпростіші слова, а представляючись на діловій зустрічі, забувають власне ім'я. 37% опитаних забували імена інших людей, а 19% - окуляри і ключі. Деякі навіть забували своїх близьких у магазині.

Дослідження показали, що 92% людей, яким більше 50 років, стараються тримати свій розум і пам'ять активними, вивчаючи щось нове.

Як зазначають вчені, проблема погіршення пам'яті поправна. Спеціалісти рекомендують читати більше книг, розгадувати кросворди, а також брати активну участь у виконанні домашніх завдань дітей і внуків. Не менш корисна фізична активність.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1769004

3 коментарі:

  1. Це правда - ні з того ні з сього можу забути імена колег... а що вже казати про прізвище чи по батькові... добре, що є "чарівні" замінники про всяк випадок - друже, товаришу, або - у крайньому разі = ЕЙ...

    ВідповістиВидалити
  2. Что не упражняется, то умирает. Тренировки, тренировки и еще раз тренировки.

    ВідповістиВидалити

Коментувати: