пʼятницю, 9 листопада 2012 р.

Інтерпол вперше очолила жінка

БалестраззіФранцуженка Мірей Балестраззі очолила Міжнародну організацію кримінальної поліції - Інтерпол.

Про це повідомляє AFP.

«Вперше главою Міжнародної організації кримінальної поліції (Інтерпол) стала жінка, громадянка Франції 58-літня Мірей Балестраззі, кандидатуру якої на Генасамблеї організації в Римі підтримав 81 з 170 повноважних представників країн-членів, присутніх на форумі», - йдеться у повідомленні.

Мірей Балестраззі з 2010 року обіймала посаду заступника начальника кримінальної поліції Франції і представляла Європу на виконавчому комітеті Інтерполу. Новообрана глава Інтерполу однією з перших жінок у Франції пройшла конкурс для комісарів поліції у 1975 році. Через три роки вона очолювала спеціальний підрозділ боротьби з організованою злочинністю в Бордо. З 1993 року очолювала поліцію в одному з найбільш криміногенних регіонів країни - на острові Корсика. Вдруге в історії Інтерполу організацію очолює представник Франції. Першим французом, який керував цією організацією, був Іван Барбо (1988-1992).

Після саміту Інтерполу міністр внутрішніх справ Франції Мануель Вальс прокоментував ділові якості новообраного голови організації, зазначивши, що «вона одна з тих жінок, які роблять честь французькій поліції, добре знається на організованій злочинності, нових формах насильства та способах їх запобіганню, а також має багатий досвід роботи на національному та міжнародному рівнях».

Нагадаємо: центральне бюро Інтерполу знаходиться у французькому місті Ліоні. В організації з кінця 2011 року працюють 673 особи. До нового обрання Інтерпол з 2008 року очолював представник Сінгапура Кху Бун Хуей (Khoo Boon Hui). Основним завданням організації є координація зусиль окремих держав та впровадження єдиної політики у сфері боротьби зі злочинністю. Станом на 1 січня 2012 року Інтерпол налічував 192 країни-члени. Інтерпол є другою у світі міжнародною міжурядовою організацією за кількістю учасників після ООН.

Роман Сущенко, ПАРИЖ
http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1769991

2 коментарі:

  1. здавалося б, посада не жіноча, але завжди існують винятки

    ВідповістиВидалити
  2. Французи - нація цивілізована і до жінок не упереджена...

    ВідповістиВидалити

Коментувати: