пʼятницю, 16 листопада 2012 р.

Toyota навчить автомобілі спілкуватися між собою

Японський автогігант Toyota розпочав випробування систем комунікації автомобілів один з одним і об'єктами інфраструктури. Тести проходять на новому полігоні виробника в Японії, що займає у префектурі Сіцуока площу 3,5 гектара.

Про це повідомляє РБК.


За словами представників Toyota, нові системи дозволять зменшити кількість ав
арій, які відбуваються через те, що водій не зупинився на червоний сигнал світлофора, а також не помітив машини в сліпих зонах або пішохода, що переходив вулицю.

Інформацію про те, що відбувається на дорозі, автомобілі зможуть передавати один одному, завдяки чому електроніка отримає можливість заздалегідь попередити водія про небезпечні ситуації на маршруті.

Наразі нові системи Toyota можуть попереджати водія про пішоходів звуковим сигналом і відповідним зображенням на екрані приладової панелі. На перехрестях про машини, що наближаються, які не видно водієві, електроніка оповістить стрілкою на дисплеї, що відображає напрям руху автомобіля. У разі ігнорування червоного сигналу світлофора, про нього нагадає електронний жіночий голос.

На дорогах загального користування випробування систем комунікації автомобілів один з одним Toyota розпочне 2014 року.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/toyota_navchit_ avtomobili_spilkuvatisya_mig_soboyu_1771558

3 коментарі:

  1. Японці вигадують дуже оригінальні речі... автомобілі на дорозі зможуть швидше "порозумітися" між собою, ніж водії...

    ВідповістиВидалити
  2. Ну не знаю... Автонавигаторы вон изобрели и писали уже. что они отвлекают водителя. Эти сигналы кто их знает - как они будут работать. Если постоянно будут сигнализировать, то водитель скорее всего просто отключит или перестанет обращать внимание. Пикалку от ремня безопасны сколько уже водителей отключили?

    ВідповістиВидалити

Коментувати: