середу, 14 листопада 2012 р.

Інтелектуальна потужність людини йде на спад - вчені

МозокЛюдство втрачає свої інтелектуальні та емоційні здібності. Такі висновки зробила група вчених зі Стенфордського університету. Як пояснюють автори дослідження, інтелект та емоції найбільш вразливі для впливу генних мутацій.

Про це пише NEWSru.com.

"Стрибок у розвитку розумових здібностей і оптимізації роботи генів, що відповідає за інтелект, стався у наших предків ще до того, як вони прийшли з Африки. В умовах, в яких жили предки, виживання було основним завданням, і на нього були направлені всі сили інтелекту, тому генні мутації привели до піку його розвитку", - зазначив лікар Джеральд Кребтрі, провідний автор дослідження.

Згідно з даними дослідження, мутації останнім часом не приводять до підвищення інтелекту, адже людям не треба його використати, щоб вижити.

У зв'язку з розвитком сільського господарства і урбанізації жити полегшало набагато, і людство стало слабше чинити опір мутаціям, що призводять до порушень інтелекту.

Крім того, виявилося, що гени, задіяні в функціях мозку, надзвичайно сприйнятливі до мутацій. На думку лікаря Кребтрі, відсутність тиску природного відбору і велика кількість сприйнятливих до мутацій генів у своєму поєднанні поступово руйнують наш інтелект.

Однак втрати в інтелекті досить повільні, і у зв'язки з темпами розвитку технологій, що прискорюються, і науки надалі люди повинні знайти протидію цим руйнівним процесам.

Нагадаємо, британські вчені заявили, що нерозумні люди відчувають себе більш нещасними, ніж розумні. Дослідження, в якому взяли участь 6 тис. 870 добровольців, показало, що великий вплив на самопочуття людини надають рівень прибутку (люди з низьким рівнем IQ займають не найбільш прибуткові посади) і проблеми з психічним здоров'ям.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/intelektualna_potugnist_lyudini_yde_na_spad___vcheni_1770996

2 коментарі:

  1. Я и не сомневалась в этом. Что не упражняется. то умирает.

    ВідповістиВидалити
  2. мутації останнім часом не приводять до підвищення інтелекту, а з іншого - сама людина робить все можливе, аби полегшити свою розумову діяльність... з винайденням компютерів людство ступило, очевидно, не крок вперед, а два кроки назад..

    ВідповістиВидалити

Коментувати: