вівторок, 20 листопада 2012 р.

Київ знову перший у рейтингу конкурентоспроможності регіонів України

КиївКиїв, як і торік, продовжує посідати першу позицію у рейтингу конкурентоспроможності регіонів України.

Про це повідомив старший менеджер проектів фонду «Ефективне управління», співавтор звіту Ігор Гончаренко під час презентації Звіту про конкурентоспроможність регіонів України за 2012 рік, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

«Як і в попередні роки, перше місце у регіональному індексі залишилося за Києвом. Друге місце посіла Харківська область, яка змістила на третє місце Дніпропетровську область, яка торік посідала другу позицію», - зазначив Гончаренко.

Загалом, за його словами, цього року усі регіони поліпшили свої позиції у рейтингу конкурентоспроможності. При цьому розрив між лідерами та аутсайдерами істотно скоротився.
При цьому експерт зауважив, що низькі позиції, як і торік, посіли сільськогосподарські регіони: Житомирська, Тернопільська, Чернігівська, Кіровоградська та Херсонська області.

Однак фактично в Україні немає однозначного лідера з усіх складових рейтингу конкурентоспроможності регіонів, як і немає однозначного аутсайдера, акцентував Гончаренко. «Приміром, Київ лідирує за такими складовими рейтингу, як інфраструктура та технологічна готовність, однак замикає рейтинг регіонів із складових інституцій. Так, столиця перебуває на останьому місці у національному рейтингу за 11-ма з 22-х показників цієї складової, зокрема такими як право власності, нецільове використання бюджетних коштів, неформальні платежі та хабарі, незалежність судової системи. І навпаки - Чернігівська область (24-е місце у рейтингу) лідирує з показника ефективності ринку праці», - підкреслив менеджер фонду «Ефективне управління».

1 коментар:

Коментувати: