середу, 7 листопада 2012 р.

Барак Обама переміг на виборах президента США

ОбамаДіючий глава Білого дому, демократ Барак Обама виграв президентські вибори у кандидата від Республіканської партії, екс-губернатора Массачусетсу Мітта Ромні.

Такими є попередні підсумки голосування на виборах президента США, оприлюднені в ніч з вівторка на середу за вашингтонським часом усіма провідними американськими медіа, зокрема телекомпаніями CNN, NBC, Fox, CBS та агентством АР.

«За прогнозом CNN, президент Барак Обама виграв переобрання»,- оголосила CNN.

За підрахунками телекомпанії, діючий глава Барак Обама на першу годину ночі за Вашингтоном (8.00 за Києвом) набрав 303 голосів виборщиків при тому, що для перемоги необхідні не менше 270 з 538 голосів. У Мітта Ромні206 голосів. Ключовою для переобрання Б.Обами стала його перемога в Огайо та ще кількох штатах, де підтримка представників Демократичної і Республіканської партії коливалася.

Офіційні результати виборчі комісії штатів оприлюднять за кілька днів. 17 грудня в усіх штатах, зазвичай у їхніх столицях, відбудуться засідання виборщиків, результати голосування яких будуть направлені до сенату США, а також секретарям цих штатів, до національного архіву та окружних судів. Як очікується, 6 січня 2013 року на спільній сесії обох палат Конгресу США будуть оголошено обраних президента і віце-президента США. Інавгурація глави Білого дому має відбутися 20 січня 2013 року.

Наталія Костіна, ВАШИНГТОН
http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1769343

2 коментарі:

  1. Меня выбор американцев и не удивил, ведь от добра добра не ищут.

    ВідповістиВидалити
  2. Його остання піар-компанія була надзвичайно вдалою!

    ВідповістиВидалити

Коментувати: