пʼятницю, 2 листопада 2012 р.

Шість способів порятунку від похмілля

ПохмілляПохмілля - це природна реакція організму на надмірну кількість спиртного, прийнятого «на груди». Так організм інформує про необхідність щось зробити для оздоровлення. Але і людина зі свого боку повинна допомогти своєму організму.
Є декілька чинників, що досить ефективні, коли йдеться про жорстоку помсту алкоголю на наступний ранок після пиятики, пише bigmir.net.

Перше - це продукти харчування. Потурбуватися про свій шлунок і голову можна ще до того, як перехилиш чергову чарку. Спиртні напої виводять з організму вітаміни В і С. Тому заздалегідь слід поїсти продукти, багаті на ці корисні речовини, - цілісне зерно, картоплю, банани, перець чилі (вітамінна група В) і ківі, брокколі, полуницю, апельсини (С).

Друге - вода. Цей «напій» для зняття похмільного синдрому буде дещо кращим за будь-яку каву, розсіл або енергетики. Щоб усунути небезпечне обезводнення, треба приймати склянку простої води між підняттями келихів. Тоді ніч не здасться такою довгою і тяжкою.

Третє - йога. Звичайно, це саме останнє, що хочеться робити, коли мучить похмілля. Але фізичні вправи допомагають усунути загальний дискомфорт.

Четверте - аспірин. Він пригнічує хімічні речовини, які виробляються при алкогольному сп'янінні і які викликають запальні процеси в організмі.

П'яте - антиоксиданти. Учені стверджують, що спиртні напої сприяють розвитку в людському організмі так званого окислювального стресу і запалення. Тому треба поїсти чорницю, помідори, цитрусові, шпинат і брокколі, а також випити зелений чай.

І шосте - вітамін В6. Захоплення міцними напоями призводить до зниження рівня цього вітаміну, що відіграє важливу роль в обміні речовин в печінці. Щоб не доводити до такого, варто їсти бобові, страви з лосося і банани. Можна окремо, можна і змішати усі три продукти.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1768304

1 коментар:

Коментувати: