четвер, 16 вересня 2010 р.

У Києві придумали, як боротися з "зайцями"

У громадському транспорті Києва проїзні замінять на електронні картки, а замість компостерів використовуватимуться комп'ютери. Про це заявив заступник начальника служби організації збору та обліку виручки КП "Київпастранс" Петро Яменко, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на газету "Економічні вісті".
"Ми не хочемо лякати пасажирів, адже це наші клієнти, і для якісного обслуговування перш за все одягнемо контролерів у спеціальний одяг. У місті вже можна побачити людей у цій формі", - відзначив він.
За словами чиновника, в КП найближчим часом мають намір скасувати всі абонементні квитки і запровадити нову форму оплати - електронні картки на всі види транспорту. "Випробовувати будемо на лінії швидкісного трамвая, який плануємо запустити в середині жовтня. Поповнювати картку можна буде у звичайному i-box. Проїзний буде у вигляді картки з чіпом і придатний для всіх видів громадського транспорту", - заявив П.Яменко.
Крім посвідчення і квитанції з високим ступенем захисту контролери-ревізори матимуть при собі мобільний комп'ютер з модулем читання безконтактних карток. Цей пристрій буде і у водіїв.
Завдяки цим заходам, на думку заступника начальника служби організації збору та обліку виручки КП "Київпастранс", кількість "зайців" значно зменшиться.
За даними КП "Київпастранс", безквиткові пасажири щорічно завдають міському бюджету Києва збитків більше ніж на 20 млн грн. При цьому щоденні збитки становлять близько 75 тис. грн., щомісячні - близько 2 млн грн.