середу, 1 вересня 2010 р.

Росіянам не рекомендують їздити в Грузію

Російське міністерство закордонних справ рекомендувало своїм громадянам не їздити в Грузію. Про це заявив офіційний представник МЗС РФ Андрій Нестеренко, повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу в РФ.
"МЗС Росії знову наполегливо рекомендує росіянам утриматися у нинішній ситуації від поїздок до Грузії", - зазначив А. Нестеренко
Коментуючи висловлювання представника МВС Грузії про те, що іноземні громадяни, що відвідали без відання тбіліської влади Абхазію та Південну Осетію, підлягають на території Грузії затриманню і притягненню до кримінальної відповідальності, А. Нестеренко підтвердив практику кримінального переслідування, що призводить до великих штрафів або тюремного ув'язнення.
За його словами, такі дії грузинської сторони мотивуються "Законом про окуповані території 2009 року". Метою подібної практики, на думку А. Нестеренка, є "перекрити Абхазії та Південній Осетії всіма доступними способами спілкування із зовнішнім світом".
За інформацією представника МЗС РФ, росіяни також перебувають у категорії ризику, незалежно від того, чи бували вони коли-небудь в Абхазії та Південній Осетії. "Мені не раз вже доводилося говорити про те, що буквально кожний, хто приїжджає в Грузію з Росії у приватних справах або для відвідування родичів, є потенційним об'єктом провокацій грузинських спецслужб і реально ризикує опинитися за гратами. Нашим громадянам підкидають зброю, фальшиві гроші або наркотики, фабрикуються кримінальні справи, після чого людей кидають у в'язницю", - заявив він.
Розгляди за фактом дій проти російських громадян Москва проводить через Посольство Швейцарії, яке представляє інтереси Росії у Грузії.
Ділова Україна
http://project.ukrinform.ua/news/21434/