вівторок, 14 вересня 2010 р.

Володимир Кличко на 5 мільйонів євро багатший за свого брата Віталія

Німецькі ЗМІ опублікували передбачувані джерела доходів українських боксерів Володимира і Віталія Кличків, передає Укрінформ-спорт.
Організацією боїв обох чемпіонів займається їх власна фірма KMG, завдяки чому братам не потрібно сплачувати 35% від заробленого сторонньому промоутеру. Віталію, Володимиру і менеджеру братів Бернду Бенте належить по третині акцій цієї гамбурзької фірми. Клички мають контракти з фітнес-мережею McFit, виробником вітамінних препаратів Eunova, німецькою державною компанією Telekom та автозаводом Mercedes, повідомляє аllboxing.ru.
Крім того, вони є власниками нерухомості у багатьох країнах. Всі доходи від продажу телетрансляцій, квитків і реклами бою надходять до одного бюджету. На прикладі бою Кличко - Пітер у Франкфурті можна наочніше уявити собі джерела надходжень: телеканал RTL платить 3 млн євро, продаж прав на трансляцію у 116 країнах приніс близько 0,5 млн євро, 23 рекламних ролика по 117 тис. євро - близько 2 млн, квитки - близько 1 млн євро, разом в сумі - близько 7 млн євро.
За бій Володимир або Віталій отримують 3 млн євро, із залишку виплачується гонорар супернику, страховки, сплачується оренда стадіону (близько 150 тисяч), 12 тижнів підготовки (з них 6 тижнів тренувального табору в австрійському люкс-готелі Stanglwirt), 200 тисяч євро за бій належать тренеру Емануелю Стюарду.
Чотири боксерські федерації, володарями поясів яких є брати, отримують від 45 до 90 тисяч євро. Все, що залишається за відрахуванням податків, отримує фірма Кличків. Більшу частину податків Клички сплачують у Німеччині, лише бої на території США знаходяться у віданні дочірньої фірми KMG K2 - вона займається їх організацією і виплатою податків за місцем проведення. За оцінками ЗМІ, Володимир має на рахунку 20 млн євро, Віталій через 4-річну перерву трохи менше - 15 млн євро.
 
Укрінформ-спорт
http://sport.ukrinform.ua/news/6/p30378/