четвер, 9 вересня 2010 р.

"Бій нокаутерів" Кличко - Пітер: свято для гурманів боксу

На стадіоні "Коммерцбанк-Арена" у німецькому місті Франкфурт-на-Майні 11 вересня чемпіон світу у надважкій вазі за версіями IBF, IBO і WBO українець Володимир Кличко проведе поєдинок проти нігерійця Семюела Пітера, передає Укрінформ-спорт.

Обидва боксери-нокаутери п'ять років тому вже зустрічалися на рингу. Було це у місті Атлантік-Сіті (США). Пам'ятаючи тоді про свої останні невдачі у поєдинках проти Коррі Сандерса і Леймона Брюстера, Володимир намагався не йти у відкритий бій, тримаючись на дистанції від суперника. І все ж Пітер тричі посилав Кличка в нокдаун у 5-у та 10-у раундах. У 12-у раунді вже українець "потряс" Пітера, але добивати не став. Після закінчення бою одноголосним рішенням суддів переможцем був оголошений Володимир Кличко.

Незважаючи на ту поразку, бій з Кличком приніс Пітеру у 2005-у місце в еліті суперважкої ваги. Серія впевнених перемог підняла його на друге місце в рейтингу IBF. Нинішнього року відмова від бою з Володимиром росіянина Олександра Повєткіна дала нігерійцю шанс на реванш. Колишній чемпіон світу, не роздумуючи жодної хвилини, погодився на пропозицію Кличка-молошого і підписав контракт на бій. При цьому, він відразу ж пообіцяв своїм симпатикам "закінчити те, що йому так і не вдалося зробити у першому поєдинку з українцем".

"Будьте впевнені, 11 вересня у Німеччині буде велика битва. Я не буду багато говорити, бо знаю, що мої рукавички говоритимуть за мене на ринзі. Не думаю, що Володимир буде здатний вистояти більше 4-х раундів. Він впаде і не встане", - висловив упевненість претендент в одному з інтерв'ю.

Володимир під час офіційної прес-конференції відповів на це так: "Семюел Пітер може пропустити багато ударів, але звалити його дуже складно. Він небезпечний. Фізично Семюел дуже сильний спортсмен, його послужний список багатий на нокаути. Отже, в бою з Пітером розслаблятися не можна. Я використовуватиму будь-яку секунду, аби завдати вирішального удару і перемогти нокаутом".

У цих словах відчувається щира повага Кличка-молодшого до свого суперника. Підтвердив це й такий цікавий факт. На своє тридцятиріччя Пітер отримав від команди Кличка торт у вигляді боксерського пояса. Подарунок нігерійцю у Франкфурті-на-Майні вручив менеджер українця Бернд Бенте.

Пітер подякував команді Кличка за солодкий подарунок, але знову пообіцяв відібрати у Володимира чемпіонський пояс. "Я перебуваю у найкращій формі і йду у бій добре налаштованим", - наголосив він.

Володимир Кличко відпарирував: "Коли мені виповнилося 30 років, я теж думав, що перебуваю у найкращій формі. Але меж не має. З кожним роком я покращую свої результат", - додав 34-річний Кличко. Українець дозволив Пітеру доторкнутися до свого чемпіонського пояса, щоправда, зі словами: "Але володіти ним ти ніколи не будеш".

Учора боксери провели у Франкфурті-на-Майні відкрите тренування і продемонстрували, наскільки вони готові до бою. Спортсмени показали розминку, "бій з тінню", а також провели міні-спаринги зі своїми тренерами.

Крім усього, цей бій має велике значення і для стратегічних планів братів Кличків. У Віталія і Володимира, як відомо, є спільна мрія - зібрати всі чемпіонські пояси в суперважкій вазі професіонального боксу. Нині не вистачає лише одного пояса за версією WBA, який належить британцю Девіду Хею. Домовитися про поєдинок з ним Кличкам поки що не вдалося. Хей завжди знаходив причини, щоб не підписувати контракт на бій. А кілька днів тому Хей досить несподівано зробив заяву, що піде з боксу у жовтні наступного року...

Та повернемося до поєдинку Володмира Кличка з Семуелом Пітером. Він транслюватиметься більше ніж у 100 країнах світу, у тому числі і американським каналом ESPN з аудиторією в 93 мільйони глядачів. В Україні бій покаже телеканал "Інтер". Музичним гостем шоу буде популярний німецький рок-гурт Reamonn.

До речі, менеджер братів Кличків Бернд Бєнте підкреслив, що "цей поєдинок викликає набагато більший інтерес, ніж ймовірний бій з росіянином Олександром Повєткіним, який, між іншим, вже позбавлений статуса офіційного претендента".

Довідка УКРІНФОРМу. Володимир Кличко народився 25 березня 1976 року. Зріст 198 см. Прізвисько "Доктор Сталевий Молот" (англ. Dr.Steelhammer). Провів на профі-рингу 57 поєдинків, з низ виграв 54 (48 завершив достроково) і тричі зазнав поразки.

Семюел Пітер народився 6 вересня 1980 року. Зріст 184 см. Прізвисько "Нігерійський Жах" (англ. The Nigerian Nightmare). У 37-ми поєдинках переміг 34 рази (27 боїв завершив достроково), програв тричі.
 
Укрінформ-спорт
http://sport.ukrinform.ua/news/p30158/